понеделник, 24 юни 2013 г.

Човек от Стомана


В пантеона на ДиСи Коммикс, а и изобщо, Супермен и Батман са най-разпознаваемите и почитани персонажи. Сега, прословутия Човек от Стомана се появява отново на екрана в мащабния фантастичен екшън, дело на режисьора Зак Снайдър и продуцента Кристофър Нолан. Английският актьор Хенри Кавил изпълнява главната роля на младия Кларк Кент/Кал-Ел, който търси своето място в човешкото общество и се опитва да намери истината за своя произход. Пристигнал преди години от планетата Криптон той е израснал сред хората благодарение на подкрепата на своите земни осиновители Марта и Джонатан Крейн (в ролите Кевин Костнър и Даян Лейн). Притежаващ неограничени физически сили Кент скоро открива, че дарбите и способностите му изискват от него често да взима трудни решения и независимо от обстоятелствата да пази истинската си самоличност в тайна.
Но когато Земята е заплашена от могъщи сили, които могат да унищожат цялото човечество Кларк Кент се превръща в борещ се за правдата неуязвим герой наричан от всички Супермен. Превърнал се в последната надежда на хората Супермен се изправя срещу безмилостен и коварен враг, който няма да се спре пред нищо за да изпълни целите си. Бъдещето на Земята е заложено на карта, а Супермен е принуден да се бори не само за оцеляването на хората, но и за своето собствено съществуване във Вселената.
 
От към ефекти филмът е нещо НЕОПИСУЕМО. Екшънът просто не спира! Епично, грандиозно, спиращи дъха битки. Трябва да се види на големия екран, за да се повярва. Музиката беше просто невероятна, разбира се това е нищо ново за гения - композиторът Ханс Зимер. Разбира се не мога да пропусна да спомена играта на актьорът Майкъл Шанън, в ролята на Генерал Зод. Зод олицетворява безпреклонната сила на Злото, таяща отмъщение и омраза. Макар и зъл, Зод е създаден за да е войн, за да пази хората на Криптон. Човек, за който краят винаги оправдава средствата. Цялата лента е едно грандиозно приключение. Гледайте!

Няма коментари: