неделя, 9 ноември 2014 г.

Интерстелар


Драги читатели най-сетне имах честа и удовоствието да се впусна в дългоочакваната от мен лента, Интерстелар. Като фен на филмите на Кристофър Нолан бях в абсолютна еуфория когато разбрах за проекта за космическата одисея. Няма нужда да казвам, че преживяването беше незабравимо и ще остане в съзнанието ми завинаги. История толкова човешка колкото и универсална и грандиозна, простираща се отвъд рамките на реалностга, но все така запазвайки хуманността си. Визуално лентата не може да се опише... трябва да се види и всеки от вас сам да почуства това, което толкова дълбоко проникна и докосна съзнанието ми.
Докато времето ни на Земята изтича, екип от изследователи се заема с най-важната мисия в историята на човечеството: пътуване извън познатата галактика, за да разбере дали сред звездите има бъдеще за хората. Една непрестанна борба за оцеляване, да достигнем предела на познатото и да го преминем със силата на вярата в любовта. В този визуален епос Кристофър Нолан (поредицата „Черният рицар“, „Генезис“) е събрал звезден актьорски състав, който включва носителя на Оскар Матю Маконъхи („Клубът на купувачите от Далас"), носителката на Оскар Ан Хатауей („Клетниците“), номинираната за Оскар Джесика Частейн, носителката на Оскар Елън Бърнстин и разбира се едно от величията на седмото изкуство,Майкъл Кейн.
Не мога да не спомена, че композитор на музиката е носителят на Оскар Ханс Цимер. Музиката перфектно комплементира грандиозното визуално пътешествие на големия екран. НЕ ПРОПУСКАЙТЕ!!! Оценка 10 от 10.

Няма коментари: