неделя, 28 декември 2014 г.

Последният оцелял




По бестселърa на "Ню Йорк Таймс", разкaзващ истинска история за героизъм, курaж и издръжливост, „Последният оцелял” е невероятен разказ за четирима военоморски тюлена на тайна мисия за неутрализирането на висш офицер нa Ал Кайда, които попадат в капан на врага в афганистанските планини. Изправени пред невъзможно морално решение, малката група е изолирана от всякаква помощ и обградена от превъзхождащите ги талибански сили, готови за война.
Маркъс Лътрел, войник от американската армия, заедно с трима други войници се насочва към провинциален район на Афганистан където трябва да залови или убие Адмад Шад – един от лидерите на терористичната групировка Ал Кайда. Малко след пристигането си на мястото, войниците попадат в клопка и са принудени да се сражават с огромен брой талибански бойци.
С изключение на Лътрел, всички от екипа му са убити, а пристигащия като подкрепление хеликоптер с общо осем войника на борда е свален от терористите. Лътрел оцелява единствено благодарение на група афганистански селяни, които го крият в домовете си в продължение на дни и в крайна сметка му помагат да напусне района. За феновете на този жанр лентата е задължително попадение! В никакъв случай не пропускайте! Оценка 8/10.

Няма коментари: