неделя, 24 март 2013 г.

Хрониките на Нарния: Принц Каспиян


Три години по-късно някой отчаян режисьор сяда да направи втора част за Нарния. Всички се питаме от къде намират сили, защото първата беше пословично зле. Е, намират... Явно.
Както и да е. Отново присъстваме на четиримата тъпаци, които уж са пораснали и вече не са на същото ментално и физическо ниво. Уви, никой от тях не може да ни изненада. Актьорските им умения си стоят все така отчайващо слаби. Безцветният Питър, джукестата Сюзън, недоносчето Едмънт и лигавата хлапачка са с няколко месеца пораснали и вече се имат настина за крале и кралици, въпреки, че задниците им вече не се подвизават на територията на Нарния. Те носят кралска кръв. Хах! В цялата благородническа работа се намесва и принц Каспиян – новоизлюпеното актьорче Бен Барнс, което е удивително адекватно на четиримата си предшественици. Но! Забележете косата му – при никакви обстоятелства не се размества, не се променя и не й влияе нищо. Все едно е Джеймс Бонд от друга ера.
Относно филма – изсмукан от пръстите. Не предлага нищо ново. Героите не са пораснали по никакъв начин, говоря като израстване на личността. Трагично. Аслан се е покрил в дебрите на гората и сякаш няма намерение да застане на страната на правдата. Пак мечове, смешни битки и нечовешки глупави решения извън всякаква логика и разум. Пропуснете, няма да съжалявате.

Няма коментари: