сряда, 13 септември 2023 г.

Лечителят


Алек Бейли е хазартен тип, женкар, фалирал електроремонтник, който все още е травматизиран от смъртта на брат си близнак Чарли. Почти останал без пукната пара, Алек научава, че има чичо - Ричард Хийкок (братът на майка му), който живее в Халифакс, Нова Скотия. Ричард предлага да разреши дълговете на Алек с едно условие: Алек да се премести в Халифакс и да живее там една година.
С голямо нежелание Алек приема предложението на чичо си Ричард. Когато пристига в Халифакс, той открива, че местните вярват, че той е "Избраният" - човек със способността да лекува всички болести.
В плен на ситуацията, Алек намира приятел в лицето на прекрасната местна ветеринарка Сесилия. Ричард разкрива на Алек, че неговите предци са семейство лечители с дарбата да лекуват - дар, който прескача едно поколение и трябва да бъде приет или отхвърлен в полунощ на 30-ия рожден ден.
На следващия ден, Алек среща Абигейл, нахално, светско, саркастично 14-годишно момиче с терминален рак. Опитвайки се да убеди родителите на Абигейл, че не може да я излекува, Алек приема идеята на Абигейл да прекарат време заедно през уикенда...


 

Няма коментари: