събота, 23 ноември 2013 г.

Затворници


Ако търсите нещо по-различно от грандиозни ефекти и космически битки тази лента определено е за вас, любителите на психилогическите трилъри. От доста време не бях гледал подобен филм и останах адски силно впечатлен. Джейк Джиленхол, Мария Бело и Хю Джакман са звездите в криминалния екшън-трилър “Затворници”, който разказва за обикновения провинциален дърводелец Келър Довър (Джакман), чийто живот се променя след като младата му дъщеря и нейната най-добра приятелка са отвлечени.
Първоначално, случая изглежда лесен, но скоро става ясно, че полицията не може да се справи и Келър е принуден сам да продължи издирването. Безкомпромисен в действията си и подкрепян от съпругата си Грейс (Бело) той прави всичко възможно, за да открие дъщеря си и нейните похитители.
Нещата се усложняват още повече след появата на самоуверения Локи (Джиленхол), който е един от полицаите разследващи случая. Локи е убеден, че ще успее да открие отвлечените момичета, а с действията си Келър се превръща в още един от хората, които младия полицай планира да вкара в затвора. Силно впечатлен съм от невероятната игра на на Джакман и Джиленхол както и от блестящият сценарий. Моралните избори пред които са изправени главните герои ни карат да се замислим дълбоко. На какво сме способни и бихме ли загърбили моралните си ценности и човечноста си, за да защитим хората които обичаме. Не пропускайте в никакъв случай. Оценката ми е 9 от 10.

Няма коментари: